Balkansko prvenstvo U 21 u Nikšiću


​Saopštenje za medije
U Opštini Nikšić, 22.07.2016. godine, upriličeno je potpisivanje Sporazuma o pokroviteljstvu Balkanskog prvenstva za seniore u stonom  tenisu koje će se održati u našem gradu od 18. do 22. avgusta tekuće godine.
Sporazum je u ime Opštine Nikšić potpisao potpredsjednik Opštine, gospodin Radoš Šućur, a u ime Balkanske stonoteniske unije, generalni sekretar Milorad Tripkovski. Potpisivanju su prisustvivali i predstavnici Stonoteniskog saveza Crne Gore.
Generalni sekretar Balkanske Stonoteniske unije, Milorad Trpkovski, izrazio je zadovoljstvo što će Nikšić biti  organizator šampionata. „U pitanju je seniorski šampionat. Zahvalio bih se i Stonoteniskom savezu Crne Gore jer zbog uspjesne organizacije balkanskog šampionat za mlade Balkanska unija donijela je odluku da dodijeli i  šampionat za seniore”. Trpkovski je naglasio da će na šampionatu biti korišćena nova oprema i dodao da je stoni tenis prvi u svijetu po broju igrača i po članicama u svjetkoskoj federaciji. Najavio je da će učestvovati kvalitetni igrači iz vrha stonog tenisa, među njima i Rumunke, zvanične prvakinje Evrope . Na kraju je kazao da će se šampionat igrati i ekipno i mješovito, dubl, mješoviti dubl i zaključio da ovaj sport animira i djecu i starije, te da se očekuje oko 100 učesnika iz 10 zemalja. 
Potpredsjednik Opštine Nikšić, Radoš Šućur, izrazio je zadovoljstvo što će Nikšić krajem avgusta biti prijestonica stonog tenisa na Balkanu, a grad Nikšić će, u skladu sa tradicijom, biti dobar domaćin. Prvi put će se za takmičare I službena lica koristiti kapaciteti renoviranog hotela „Onogošt“. Dodao bih i da  Nikšić u takmičarskom smislu  nema neke stonoteniske rezultate , ali će sigurno posle ovog šampionata mnogi pohađati stonoteniske časove i da će se Nikšić dokazati i u ovom sportu, kao i u ostalim“, rekao je Šućur.
Generalni sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore, Nenad Raičević, poručio je da je prijatno iznenađen gostoprimstvom lokalne uprave. „Ja bih istakao jedan detalj koji je jutros dogovoren, a to je da će Sportski centar ustupiti takmičarima novi bazen koji je jedan od najljepših u okruženju. Što se tiče organizacije imamo iskustvo iz Tivta gdje smo se, kako naši gosti kažu dobro pokazali, pa se nadam da će tako biti i ovaj put”. Izrazio je zahvalnost lokalnoj upravi i kazao da će Nikšićani imati priliku da uživaju u kvalitetnom stonom tenisu.