Poznati prvi finalisti manifestacije PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!

Poznati prvi finalisti manifestacije PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!


Prva dva, od predviđenih osam kvalifikacionih turnira nove manifestacije Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa STK ,,Spin”, pod nazivom ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”, odigrana su juče na vanjskim stolovima instaliranim u Njegoševom parku.

Ni nekoliko sivih oblaka i sitna kiša u prvom dijelu dana nisu uspjeli da pokvare divan sportski ambijent, niti da ugroze održavanje premijernih takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, tokom kojih smo svjedočili žestokoj, ali fer i korektnoj borbi za svaki poen i kvalitetnom ping-pongu podgoričkih rekreativaca i rekreativkinja.

Na muškom turniru učestvovalo je 16 takmičara koji su bili podijeljeni u četiri grupe. Nakon grupne faze po dva najbolja stonotenisera iz svojih skupina izborili su prolaz u eliminacionu rundu, koja je determinisala četiri učesnika završnog turnira.

Pobjednik grupe A, Marko Davidović, u četvrtinalu je ukrstio koplja sa drugoplasiranim iz grupe B, Srđanom Mijovićem, savladavši ga rezultatom 15:13 i izborivši na taj način plasman na finalni događaj manifestacije, koji će se 1. oktobra održati u ,,Bemax parku”.

Prvi iz grupe B, Stefan Martinović, poklekao je pred Stevicom Bjeletićem (12:15), a vrlo neizvjesno je bilo i u okršaju najboljeg u grupi D, Lazara Rajčića i drugoplasiranog u grupi C, Nikole Popovića, koji je pripao Popoviću rezultatom 13:15. Najubjedljivije je do finala stigao Nikola Ilić (drugi iz grupe D), koji je nadigrao Veselina Portića (prvi u grupi C), rezultatom 15:8.Za takmičenje žena prijavlo se 10 učesnica, koje su organizatori podijelili u dvije grupe. Nakon prve faze i sistema ,,svaka sa svakom”, pobjednice obje grupe direktno su se plasirale na finalni turnir. To su Snežana Miličković iz grupe A i Anja Pejović iz grupe B.

Drugoplasirane i trećeplasirane takmičarke iz obje grupe obračunale su se u baražu za popunu preostala dva mjesta za finale. Njih su zauzele Jovana Đuričković, koja je bila ubjedljiva protiv Andree Stanić (15:3), te Anđela Burzanović koja je trijumfovala u duelu sa Suzanom Stanić.

Narednog vikenda, tačnije u nedjelju 18. septembra (ukoliko za to budu povoljni meteo uslovi) biće održani naredni turniri u Ulici Vasa Raičkovića (dvorišna strana zgrade preko puta ,,Dana”). Za turnir u muškoj konkurenciji sva mjesta su popunjena, dok se zainteresovane žene starije od 16 godina koje se ne nalaze na stonoteniskim rang listama mogu prijaviti do petka u 12 časova.

Otvorene su prijave u obje konkurencije za preostale turnire na brdu Ljubović (24. septembra) i u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića (25. septembra). Zainteresovani građani/ke za takmičenje u najbližoj gradskoj zoni se mogu prijaviti isključivo putem maila pingpongpodgorica@gmail.com, a u prijavi moraju navesti ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt telefon i lokaciju na kojoj žele da se nadmeću.

Kvalifikacioni turniri su individualnog karaktera, dok će finalni biti ekipni: po 16 takmičara i takmičarki koji se plasiraju na završni spektakl 1. oktobra u ,,Bemax parku” voljom žrijeba će formirati 8 ekipa i nadmetati se za nagradni fond od 1000 eura (500 za šampione, 300 za drugoplasirane i 200 za treći tim).

Info: 069 017 468