MORAČA POBJEDNIK PRVOG IZDANJA “PG PING PONG – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI”

MORAČA POBJEDNIK PRVOG IZDANJA “PG PING PONG – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI”


Ekipa Morača, u sastavu Vladimir Stjepanov, Stevica Bjeletić, Jovana Đuričković i Katarina Sinđić, osvojila je prvo izdanje sportske manifestacije ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!” u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa STK Spin.

Serija turnira u ping pong-u na vanjskim stolovima u pet gradskih zona, okončana je juče završnom manifestacijom u novom parku u Tološkoj šumi.

Od najboljih 32 takmičara i takmičarke (od ukupno 104), koje su sa 8 individualnih kvalifikacionih turnira izborili učešće u finalu, formirano je 8 timova sa po 4 člana (po dva muškarca i žene), koji su podijeljeni u dvije grupe.

U grupnoj fazi ekipe su igrale po sistemu ,,svaka sa svakom”, a po dvije najbolje su prošle u polufinale. Iz grupe A to su bile ekipe Morača i Skaline (eliminisane Milenijum i Ribnica), dok su u grupi B najviše pokazali Gorica i Duklja (ispali Ljubović i Sahat kula).

U zanimljivim polufinalnim obračunima Morača je na poene (56:45) savladala Duklju, nakon što je u partijama bilo 2:2 (Stjepanov – Davidović 12:15, Bjeletić – Racković 14:15, Đuričković – Đurović 15:5, Sinđić – Andrijević 15:10), dok su Skaline trijumfovale protiv Gorice rezultatom 3:1 (Popović – Hodžić 8:15, Boykiy – Ilić 15:8, Simonović – Lutovac 11:15, Badnjar – Kažić 7:15).

I meč za treće mjesto donio je mnogo uzbuđenja: muški dueli završeni su trijumfima sa poenom razlike nakon nestvarnih preokreta, a posljednji meč žena odlučio je ko će se popeti na najniži stepenik pobjedničkog postolja. Na kraju, ta čast je pripala Duklji (Vladimir Racković, Marko Davidović, Nada Đurović, Mirjana Andrijević) koja je slavila protiv Gorice (Filip Popović, Dmitriy Boykiy, Ivanka Simonović, Ivana Badnjar), rezultatom 3:1 (Davidović – Popović 15:14, Racković – Boykiy 15:14, Đurović – Simonović 3:15, Badnjar – Andrijević 6:15).

Ni u finalu nije izostala drama: Morača je povela 2:0, jer je Stjepanov, uz mnogo sreće, slomio Samira Hodžića (15:14), a potom Bjeletić Nikolu Ilića (15:12). Nadu u preokret Skalinama donijela je Tara Lutovac protiv Đuričković (15:12), ali je konačan trijumf 3:1 Morači u odlučujućoj partiji donijela Sinđić protiv Ivane Kažić (15:8).

Prvoplasirani tim zaslužio je novčanu nagradu u iznosu od 500 eura, drugoplasirani je podijelio 300, dok je 200 eura pošlo u ruke trećeplasiranoj ekipi. Svi učesnici polufinala dobili su po specijalni stonoteniski reket za vanjsku upotrebu, koje je obezbijedio sponzor manifestacije Profit app.

,,Divan dan u našem gradu i optimalni uslovi za veliko finale, koje je opravdalo očekivanja. Svi takmičari i takmičarke su došli izuzetno ,,naoštreni” i spremni za sportske obračune, ali u duhu fer-pleja, koji je krasio svih 9 turnira. Izuzetno smo zadovoljni kako je naša ideja prihvaćena od strane stanovnika Podgorice, interesovanje za učešće na turnirima je bilo veliko, i ne sumnjamo da smo postavili čvrst temelj da ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!” postane tradicionalni i sve masovniji sportski događaj u Glavnom gradu”, poentiraju iz tabora organizatora.

Glavni grad Podgorica
NU STK SPIN Institut Konfucije Podgorica