Od ideje do stonoteniskog “doma”


Sportski centar SPIN, za kratko vrijeme postojanja je već opravdao očekivanja crnogorskih stonotenisera, rekreativaca i zaljubljenika u ovaj sport, postavši pravi stonoteniserski dom u kome se gotovo nikada „ne spušta“ loptica.

Brojni turniri, lige i takmičenja, postali su za kratko vrijeme važna atrakcija u Podgorici, a novi posjetioci, posebno iz školske populacije, koji prvi put dolaze u dodir sa stonoteniskim reketom, svjedoče i o tome da je atraktivnost stonog tenisa značajno porasla i da za budućnopst ovog, olimpijskog sporta, u Crnoj Gori ne treba brinuti.

Promociji stonog tenisa su posebno doprinijeli turniri, na kojima se često nađu profesionalci sa rekreativcima ili početnicima, osobama sa invaliditetom i drugim, što čini važnu kockicu u mozaiku i opštoj slici šta sve ovaj Sportski centar predstavlja za promociju sporta i uspjehe u stonom tenisu. Domišljatost i posvećenost domaćina se posebno ogleda u organizaciji nezvaničnih takmičenja i snažnoj popularizaciji sporta kroz biznis ligu, podgoričku stonotenisku ligu… ali je za sve najzanimljiviji vikend turnir nedjeljom, koji će se ove nedjelje održati po deseti put.

Vrijedi pomenuti da su u SC „SPIN“, svoj kutak našli i karate, džudo, aikido i fitnes i da su polaznici njihovih treninga takođe zadovoljni kapacitetima i ponudom koji sportski centar daje.

Podsjetićemo, u okviru SC „SPIN“ stalno je postavljeno šest stolova sa pratećim sadržajima koji zadovoljavaju međunarodne kriterijume. Svlačionica, tuš kabina i ostale pomoćne prostorije, kao i glavni prostor u kojem se nalaze stolovi za igru, prilagođeni su licima sa invaliditetom, pa ne čudi što su oni stalni dio svakog takmičarskog dana. Time je uprava SC „SPIN“ na djelu pokazala potrebnu senzitivnost za naše igrače koji se takmiče i predstavljaju Crnu Goru u kategoriji lica sa invaliditetom.

Da rezultati dolaze jedni za drugim, kada se radi osmišljeno i sa prijeko potrebnim entuzijazmom, svjedoči i uspjeh Stonotensikog kluba „SPIN“, čiji su stonoteniseri osvojili prvo mjesto u Prvoj crnogorskoj ligi, što im širom otvara vrata Super lige, u kojoj će se iduće godine nadmetati kao jedna od šest najboljih crnogorskih ekipa.

Do datuma prve godišnjice rada Sportskog centra ima još par mjeseci, a uprava SC „SPIN“ pokušava da sprovede sijaset ideja od opštedruštvenog značaja i koristi, kao što je zamisao rada sa omladinom školskog uzrasta, u saradnji sa nastavnicima fizičkog vaspitanja. O tome će biti riječi kada stignu odgovori iz Ministarstva sporta i Ministarstva prosvjete.

Hronična nestašica sredstava ne umanjuje entuzijazam stonoteniskih posvećenika „SPIN-a“, a konkretni rezultati i ideje u „proceduri“, najbolje sbjedoče da je pobjednik Stoni tenis.