Obavještenje medijima


image

Poštovani,

U svijetu poznat kao Svijetski dan sporta, 6 april, od 2015.godine dobio je i još jedno obilježje. Naime Ujedinjene   Nacije i Međunarodni Olimpijski Komitet, u cilju promovisanja i širenja mira posredstvom sporta, proglasili
6. April kao SVIJETSKI DAN STONOG TENISA. Dakle, svakog 6.og aprila širom svijeta će se promovisati, igrati stoni tenis, kao sport koji spaja ljude.
“Table tennis for everyone and everywhere” / Stoni tenis za svakoga i svugdje, je parola na 6.april širom svijeta.
I ove godine crnogorski stonoteniseri će se pridružiti ovoj svjetskoj akciji.

Stonoteniski klubovi širom Crne Gore će u srijedu 6.aprila o.g. otvoriti svoja vrata svim zainteresovanima  i ustupiti stolove za besplatno rekreiranje. Domaćini, odnosno stonoteniski reprezentativci, prvotimci i treneri zainteresovaće posjetioce za ovaj sport, igrajući sa njima i uvodeći ih u pravila stonog tenisa.

Upravo na ovaj dan, želimo da Vas upoznamo da će Stonoteniski Savez Crne Gore, istorijski prepoznatljiv, po prij8emu u ITTF I ETTU, dvije godine prije zvaničnog proglašenja Crne Gore, kao nezavisne, te prijema u BTTU u septembru 2006 godine, uz saglasnost Uprave za Mlade i Sport, organizovaće od 11 do 15 maja 2016 godine, Balkansko prvenstvo za mlade (kadete i kadetkinje, juniore i juniorke) u sportskoj dvorani Župa u Tivtu.
Ova do sada najznačajnija sportska manifestacija u stonom tenisu, realizovaće se u saradnji sa Opštinom Tivat. Opština Tivat je preuzela pokroviteljstvoi ulogu domaćina, ove za naš Savez izuzetno značajne manifestacije, koja će doprinijeti daljem razvoju i popularizaciji ovog Olimpijskog sporta, a državi Crnoj Gori na promociji turističkih potencijala.
Tim povodom, i to baš na dan proglašenja crnogorskog stonoteniskog Saveza kao samostalnog u ITTF i ETTU, predsjednik Stonoteniskog Saveza Crne Gore Ratko Dedić, predsjednik Opštine Tivat gospodin Ivan Novosel i generalni Sekretar BTTU gospodin Milorad Trpkovski potpisali su sporazum o organizaciji Balkanskog prvenstva u Tivtu.
Na Balkanskom prvenstvu će učestvovati takmičari iz svih 10 država članica BTTU: Albanija, BiH,  Bugarska, Makedonija, Grčka, Kosovo, Crna Gora, Rumunija, Srbija i Turska.
Napominjemo da je na predhodnom Balkanskom prvenstvu koje je održano prošle godine u junu crnogorski stoni tenis  ostvario istorijski uspjeh,  osvojivši sedam medalja i to:
Dvije zlatne medalje:
– Kadeti ekipno: Filip Radović, Filip  Radulović i Alan Jašarović
– Kadeti  pojedinačno: Filip Radović
Tri srebrne medalje:
– Kadeti parovi: Filip Radović i Filip Radulović
– Kadetkinje parovi: Marija Vukanić Crna Gora – Ajkutlu Turska
– Kadeti mješoviti parovi: Filip Radović i Ivona Petrić
Dvije bronzane medalje:
– Kadetkinje ekipno: Ivona Petrić, Nadja Sekulović i Marija Vukanić
– Juniori ekipno: Belmin Kurtagić, Enedin Islamović, Ivan Petrić i Asim Bećiragić

Vjerujemo, da ćemo uz podršku Uprave za Mlade i Sport, Crnogorskog Olimpijskog Komiteta, Opštine Tivat i sponzorima uspješno realizovati.

Za uspješnu organizaciju ovog, za nas izuzetno važnog takmičenja, potrudila se i Svjetska Sonoteniska Organizacija ITTF, koja je našem Savezu obezbijedila 16 stolova, 200 ringova, 24 sudijska stola, 24 semafora i 24 mrežice, u ukupnom iznosu od oko 20.000 eura.
Takodje, naš Savez je uspio da sa jednim od najvećih proizvodjača stonoteniske opreme STAG iz Indije potpiše ugovor o oficejlnom sponzorstvu svih selekcija reprezentacije, u trajanju od 4 godine, koja će se manifestovati obezbjedjenjem kompletne stonoteniske opreme. Vrijednost ovog sponzorstva u opremi iznosi će oko 30.000 eura.

PREDSJEDNIK STSCG
Ratko Dedić