Svjetski dan stonog tenisa 06.04.

Svjetski dan stonog tenisa 06.04.


Poštovani predstavnici medija

6. April, u svijetu poznat kao Svjetski dan sporta, od 2015.godine dobio je i još jedno obilježje. Naime Ujedinjene Nacije i Međunarodni   olimpijski komitet, u cilju promovisanja i širenja mira posredstvom sporta,  proglasili 6. April kao SVJETSKI DAN STONOG TENISA.
Dakle, svakog 6.og aprila širom svijeta će se promovisati igrati stoni tenis, kao sport koji spaja ljude.

“Table teniis for everyone and everywhere” / Stoni tenis za svakoga i svugdje, je parola na 6.april širom svijeta.

I ove godine crnogorski stonoteniseri će se pridružiti ovoj svjetskoj akciji, pa vas stoga molimo da nam i ove godine izađete u susret i promovišete ovaj, stonoteniserima važan dan.

Stonoteniski klubovi širom Crne Gore će u srijedu 6.aprila o.g. otvoriti svoja vrata svim zainteresovanima  i ustupiti stolove za besplatno rekreiranje. Domaćini, odnosno stonoteniski reprezentativci, prvotimci i treneri zainteresovaće posjetioce za ovaj sport, igrajući sa njima i uvodeći ih u pravila stonog tenisa.

Ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi nam od velikog značaja za promociju ovog divnog sporta, da u srijedu 6.aprila u 14h. u restoranu New York prisustvujete konferenciji za novinare gdje bi smo objelodanili najveći sponzorski ugovor STSCG i najavili organizaciju balkanskog šampionata za mlade.

Crna Gora  je izabrana da bude domaćin Balkanskog prvenstva za mlade, u maju o.g.

Kao što vam je poznato, naši kadeti su aktuelni balkanski šampioni u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, pa će po prvi put imati priliku da brane titulu šampiona pred svojom publikom. STSCG će Balkansko prvenstvo za mlade organizovati u Tivtu.

Nakon konferencije je predvidjen koktel.

Sportski pozdrav