PG PING PONG – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI

PG PING PONG – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI


POZNATA IMENA JOŠ 8 UČESNIKA FINALNOG TURNIRA

Danas su na vanjskim stolovima za stoni tenis na brdu Ljubović odigrana još dva kvalifikaciona turnira manifestacije Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i STK Spin, pod nazivom ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”, koji su iznjedrili još 8 učesnika velikog finala koje će biti održano naredne subote.

U muškoj konkurenciji takmičilo se 16 igrača, koji su bili podijeljeni u 4 grupe, a po dva najbolja su izborila prolaz u eliminacionu fazu.
Interesantno, prvoplasirani takmičari iz grupa A i B, Stefan Đurasović i Milan Drobnjak, poraženi su u baražu od drugoplasiranih Samira Hodžića i Dmirtrija Bojkija. Bojkij je pobijedio Drobnjaka 15:11, dok je Hodžić nadigrao Đurasovića 15:8, što im je omogućilo prolaz do završnog događaja.

U ukrštanju najboljih iz grupa C i D bolje su prošli Vladimir Stjepanov, koji je savladao Marka Vujisića 15:9, i Miloš Stamatović, koji je bez većih problema ,,riješio” Mašana Popovića (15:4).

U takmičenju žena nadmetalo se 10 igračica, podijljenih u dvije
grupe. U grupi A bez poraza je prvo mjesto, a samim tim i direktan prolaz u finale, obezbijedila Jelica Drinčić, koju je u grupi B imitirala Ivana Kažić.

Drugoplasirane i trećeplasirane iz obje grupe su ukrstile koplja u baražu za popunu preostala dva mjesta koja vode na završni turnir: Elizabeta Lazarević je trijumfovala protiv Milice Bešović 15:8, dok je Katarina Sinđić izbacila Sandru Bojanić (15:6).

Sjutra su u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića na programu posljednja dva turnira: muški počinje u 11 časova, dok je start ženskog planiran za 12:30 časova.

Time će biti kompletiran set od 8 kvalifikacionih takmičenja koja će ”isfiltrirati” 32 učesnika završnog turnira 1. oktobra u ,,Bemax parku”. Od njih će biti formirano 8 ekipa sa po 4 člana (po dva muškarca i žene), koji će se nadmetati za nagradni fond od 1000 eura (500 za najbolju, 300 za drugu i 200 za trećeplasiranu ekipu)

Vrijeme je za ping pong!