PING PONG PG  – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI

PING PONG PG – TENIS STONI U TVOJOJ ZONI


ZAVRŠENI KVALIFKACIONI TURNIRI, OVO SU FINALISTI

Posljednja četiri kvalifikaciona turnira manifestacije ,,PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni’’, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i STK Spin, održani su proteklog vikenda i sada su poznati svi učesnici velikog finala čije će poprište 1. oktobra biti ,,Bemax park’’ u Ulici Meše Selimovića.

Dva turnira, muški i ženski, odigrana su u subotu na vanjskim stolovima instaliranim na vrhu brda Ljubović

U muškoj konkurenciji takmičilo se 16 igrača, koji su bili podijeljeni u 4 grupe, a po dva najbolja su izborila prolaz u eliminacionu fazu.

Interesantno, prvoplasirani takmičari iz grupa A i B, Stefan Đurasović i Milan Drobnjak, poraženi su u baražu od drugoplasiranih Samira Hodžića i Dmirtrija Bojkija. Bojkij je pobijedio Drobnjaka 15:11, dok je Hodžić nadigrao Đurasovića 15:8, što im je omogućilo prolaz do završnog događaja.

U ukrštanju najboljih iz grupa C i D bolje su prošli Vladimir Stjepanov, koji je savladao Marka Vujisića 15:9, i Miloš Stamatović, koji je bez većih problema ,,riješio” Mašana Popovića (15:4).

U takmičenju žena nadmetalo se 10 igračica, podijljenih u dvije
grupe. U grupi A bez poraza je prvo mjesto, a samim tim i direktan prolaz u finale, obezbijedila Jelica Drinčić, koju je u grupi B imitirala Ivana Kažić.

Drugoplasirane i trećeplasirane iz obje grupe su ukrstile koplja u baražu za popunu preostala dva mjesta koja vode na završni turnir: Elizabeta Lazarević je trijumfovala protiv Milice Bešović 15:8, dok je Katarina Sinđić izbacila Sandru Bojanić (15:6).

Po istom sistemu održano je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića.

Šesnaest muškaraca ukrstilo je koplja u grupnoj fazi, a osam najboljih je zaslužilo mjesto u baražu za prolaz na završnu manifestaciju.

Dejan Jovanović je bio siguran protiv Jovana Pejakovića (15:7), dok je Miljan Bubanja finale zaslužio trijumfom protiv Andreja Minića (15:9). Na drugom stolu Filip Popović je u zanimljivom okršaju slomio otpor Lazara Šofranca (15:13), dok je posljednji muškarac koji je ovjerio vizu za završni turnir Milivoje Simonović, pobjednik duela sa Balšom Dragovićem (15:8).

Na takmičenju žena najuspješnije u grupama A i B (bez poraza), Ivana Badnjar i Iva Vujović, su se direktno plasirale na završni turnir, dok su nastup u finalu kroz eliminacionu rundu izborile Elena Ivanović, preko Jane Mihajlove (15:10) i Ivanka Simonović, koja je izbacila Tijanu Ćipranić (15:7).

Time su ”isfiltrirana” 32 učesnika završnog turnira, koji je, ukoliko to vremenske prilike dozvole, planiran za 1. oktobar u ,,Bemax parku”. Od njih će biti formirano 8 ekipa sa po 4 člana (po dva muškarca i žene), koji će se nadmetati za nagradni fond od 1000 eura (500 za najbolju, 300 za drugu i 200 za trećeplasiranu ekipu).

Ovo su takmičari i takmičarke koji su izborili učešće na završnom stonoteniskom spektaklu:

Turnir u Njegoševom parku, muškarci:

Marko Davidović
Stevica Bjeletić
Nikola Popović
Nikola Ilić

Turnir u Njegoševom parku, žene:

Snežana Miličković
Anja Pejović
Jovana Đuričković
Anđela Buzanović

Turnir u Ulici Vasa Raičkovića, muškarci:

Vladimir Racković
Miljan Cerović
Danila Simahodski
Danilo Bujišić

Turnir u Ulici Vasa Raičkovića, žene:

Tara Lutovac
Mirjana Andrijević
Ana Abramović
Nada Đurović

Turnir na Ljuboviću, muškarci:

Samir Hodžić
Vladimir Stjepanov
Dmritrij Bojkij
Miloš Stamatović

Turnir na Ljuboviću, žene:

Jelica Drinčić
Ivana Kažić
Elizabeta Lazarević
Katarina Sinđić

Turnir na Bulevaru Ivana Crnojevića, muškarci:

Miljan Bubanja
Filip Popović
Dejan Jovanović
Milivoje Simonović

Turnir na Bulevaru Ivana Crnojevića, žene:

Ivana Badnjar
Iva Vujović
Elena Ivanović
Ivanka Simonović

Glavni grad Podgorica
NU STK SPIN Institut Konfucije Podgorica